Min Historia

FUCK IT! Jag ska ha det där jobbet! 
Skymningen hade letat sig in i bilen och regnet smattrade mot vindrutan när jag lyssnade på personen som hade bett mig söka den där vikariat-tjänsten. 

“Du är på papperet inte den mest kvalificerade kandidaten för jobbet, men vi får se”. 

Uppgivenheten sköljde över mig. Tänkte: “Okej – det var inte meningen”. 5 sekunder senare: “FUCK IT! Näven i ratten. Jag SKA HA det där jobbet!”

Åkte hem. Skrev ihop ett mail till chefen för tjänsten jag hade sökt. Skrev från hjärtat. Ja, jag vet att jag inte är den mest kvalificerade för jobbet. Men – du kommer inte hitta någon som satsar mer än mig. Ingen. Två dagar senare? Jobbet var mitt. På grund av mailet. 

Tycker du att det är dumt av mig att börja min story med en svordom? Kanske det är. Men den meningen säger mycket om mig. Och vad du får när du anlitar mig. 

Om mig

Min bakgrund

Jag är norrlänning. Med pannben. Och ett stort hjärta. Här är några andra saker du bör veta om mig innan du anlitar mig. En av mina starkaste egenskaper är att jag aldrig ger upp. Aldrig. Och jag använder sällan ordet “aldrig”, men i det här fallet gör jag det.

En annan egenskap är min passion för människor. Att hjälpa andra ta sig framåt. Snabbare och lättare än att kämpa ensamma. Plus att leva mitt liv på mina villkor. På gott och ont ibland. Men i slutändan är det alltid värt det.

De senaste 15 åren har jag på ett eller annat sätt ägnat mig åt självledarskap, mental träning, att leda andra och få fler människor att fungera tillsammans. Men mitt liv hade lika gärnat kunnat ta en annan vändning. För mitt sikte var inställt på show business.

Jag kom in på danslinjen i Sundsvall och med mitt pannben var slutstationen de stora scenerna. Men 16 år gammal föll jag för grupptrycket. Jag kände ingen på danslinjen så jag valde språk och kommunikation istället. Det var näst sista gången jag inte följde mitt hjärta. Men uppenbarligen var det meningen. Jag skriver ju till dig nu.

Med ett leende på läpparna.

Det sägs att norrlänningar är envisa. Det stämmer på mig. Och det är till din fördel.
För när jag tar mig an en uppgift eller ett uppdrag, så ska du veta tre saker:
1. Jag tar bara uppdrag som jag anser mig kompetent nog att genomföra (med lite hybris marginal).
2. Jag tror att det är möjligt.
3. Jag ger mig inte förrän du och dina kollegor är i mål. Så: You better step up with me

Utbildningar

Jag är utbildad Certifierad Kommunikolog* (se beskrivning nedan) och Certifierad Systemisk Coach. Jag är också utbildad projektledare inom marknadsföring. Jag har 60 p i pedagogik och har läst ledarskapscoachning på universitetet. Jag är även utbildad hälsoutvecklare, personlig tränare samt grupptränings- och dansinstruktör. Utöver dessa utbildningar har jag tagit kontinuerliga kurser inom neuroledarskap/vetenskap, kommunikation, mental träning, ledarskap, teamutveckling, rörelseträning, målarbete mm. *Om och definition av Kommunikologi:
Kommunikologi är en metadisciplin som har utvecklats, definierats och namnsatts av de norska pedagogerna Jorunn Sjøbakken och Truls Fleiner. En metadisciplin är en disciplin/kunskapsområde som har andra discipliner och dess fackkunskap som studieobjekt.

Definition
- Studiet av struktur och dynamik i kommunikation och förändring, när all upplevelse och allt beteende är valt definierat, beskrivet och förstått som kommunikation
- Studiet av gemensamma nyckelfaktorer i förändringsarbete

Direkt översatt betyder Kommunikologi, studiet av det som är gemensamt.

Erfarenheter

> Över 1000 coaching timmar för privat personer och ledare
> Föreläst för över 8 500 personer i mina favoritämnen självledarskap, leda andra och bygga välmående och vinnande företagskultur
> Utbildat i projektledning och (själv)ledarskap på Frans Schartaus Handelsinstitut i två år
> Utbildat flera hundratals i mina egna utbildningsprogram inom självledarskap, leda andra och bygga starka, trygga och effektiva team
> Undervisat över 600 timmar i dans
> Ansvarat för eventprojekt med budgetar på 0 till 4 miljoner (med budgetar på nästan 0 kronor behöver du kunna trolla med knäna för att skapa något vettigt 😉
> Skapat, drivit, projektlett och genomfört över 100 olika typer av marknadsföringsprojekt (events, film, webb, reklam mm)
> Ökade min omsättning från scratch till 7-siffrigt på 10 månader
> Undervisat, utbildat och coachat inom helhetshälsa och träning i över 17 år
> Tränat och tävlingsdansat i över 15 år och gör under 2023 en tävlingscomeback

Min professionella bakgrund är alltså inom coachning, utbildning, projektledning, dans och träning/helhetshälsa. I drygt 17 år har jag hjälpt människor inom ovan områden. Både som anställd och som egenföretagare. Olika branscher som hotellkedjor, statliga verksamheter, IT- och tjänstesektorn, barn- och omsorg m fl. Både B2B och B2C. Jag har arbetat, coachat och utbildat i exempelvis kommunikationsutmaningar, självledarskap/ledarskap, förändringsarbeten, samarbeten och grupp/teamutveckling. Mitt mission är att hjälpa människor bli bättre på att leda sig själv och andra, och hjälpa varandra på ett mer hållbart och framgångsrikt sätt.

Mina styrkor & värderingar

"Life isn´t about waiting for the storm to pass, it´s about learning to dance in the rain."

Ingen kommer göra jobbet åt dig. Så se till att skaffa det bästa innehållet för dig till din verktygslåda som hjälper dig att leva ditt liv mer som du önskar. Oavsett vem du är, vad du gör och vad du vill uppnå i livet.

MOD - Jag har ett vilt hjärta. Jag är sårbar. Och jag är modig. Mod. Sårbarhet. Hand i hand. Du har också ett vilt hjärta, någonstans där inne. Ska vi släppa ut det? Annars kan vi inte utvecklas.

PASSION - När jag gör det jag älskar mest så är jag som bäst. Och vad älskar jag mest? Jo, att få ditt liv att dansa, ditt hjärta att sjunga och din hjärna att skina. Ska vi köra igång?

GENUIN - Mitt liv utmanar mig. Varje dag. Precis som ditt liv utmanar dig. Varje dag. Gör saker på mitt sätt. Försöker leva som jag lär. Inga pekpinnar. Vi krokar arm istället. Gillar du mig? Kanon! Not so much? Helt okej. Men om du vill framåt? Då är jag din sidekick!

HUMOR - Livet går upp och ner. Så är det. Men med humor blir livet lättare. Humor skapar gemenskap. Får oss att orka lite till. Dessutom skapar humor en kreativ cocktail i hjärna som släpper ut endorfiner vilket får oss att må bra. Kan vi skratta oss igenom våra utmaningar?

You bet we can!

TJÄNSTER - bli en bättre ledare
Play Video
Föreläsningar som inspirerar och motiverar!
Rebecca-inne29
Play Video

Vill du komma i kontakt med mig?

Detta är några av de vanligaste frågorna mina kunder har kring mina tjänster.  

Ja, du kan boka ett helt kostnadsfritt samtal med mig genom att skicka mig ett meddelande genom att klicka på knappen här nedan “Skicka en förfrågan eller boka ett möte”.

Jag har ett varierat utbud på tjänster. Alltifrån coachning till föreläsningar, skräddarsydda workshops, konsultuppdrag och digitala utbildningsprogram.
Tjänsterna passar alltifrån dig som egenföretagare till dig som arbetar på små- till medelstora företag. Utgångspunkt oavsett vem du är och ditt/ert behov, är att erbjuda ett upplägg som skapar ökad hållbarhet,  högre kvalitet och lönsamhet i ditt företag, ditt eventuella team, dig själv och i ditt liv. Vi börjar i ett första möte så jag får veta mer om nuläget och önskeläget. 

Absolut, jag erbjuder kurser i självledarskap,  att leda andra. bygga stark kultur på företaget samt en utbildning och work hub för egenföretagare. 
Om du klickar på knappen nedan så ser du alla kurser och andra tjänster som jag erbjuder. 

Varmt välkommen med anmälan och/eller frågor!

"
Rebecca is a very positive and hard working professional and injects energy in any team she works in and with. She is skilled on taking on projects and managing them through successfully on budget and time.
Jens Bengtsson
Solution Consulting Manager Nordic, Adobe
"
Jag är verkligen så tacksam och glad att jag har dig som coach och som går in i den rollen på det sätt som du gör. Jag är evigt tacksam. Har aldrig känt att jag träffat en coach som verkligen förstår på riktigt, men det känner jag att du gör.
Tina N
Kursdeltagare