Vem ser du i spegeln?

Ser du det vackra som är du? Ser du hur förbannat unik du är? Att varje anletsdrag du har är en del av din helhet och som är ett magiskt du?

Gå lite närmare spegeln, så nära så att ditt varma andetag ut genom näsan lämnar en lätt imma på glaset. Kom så nära så att nästippen skingrar den och djupet i dina ögon får möta dig själv. Där i djupet där du är. Du. Förminska inte dig själv. Ta in den storhet som finns där på insidan. Din storhet. Det där som finns i varje en av oss. Bor inuti dig, men som kanske är gömt och glömt? Den där storheten som är likt ett böljande hav till horisonten, eller kullar och dalar i ett vidsträckt landskap.

Ser du början till eller redan etablerade linjer i ansiktet. Skratt, ilska, oro, längtan..alla känslor du känt genom livet har fått bidra till längd och djup i de där linjerna. De är vackra. De berättar din historia. Låt dem få ta plats och känn stolthet över dem, de vittnar om att du är mänsklig. Att du är levande och alldeles tillräcklig.

Lyssna, vad hör du? Tystnad, toner, hastighet, styrka…långt bort eller nära? Var lägger du din uppmärksamhet? Vilka ljud ger dig kraft och vad ska du välja bort? Omge dig med ljud som gör dig rofylld när du vill vara där i vilan. Välj något annat när du vill känna pulsen öka och kittla till ohämmade rörelser i kroppen.

Placera din handflata mot ditt hjärta. Blunda mjukt och låt dina hjärtslag få fånga din uppmärksamhet. Känns rytmen och tempot i slagen. Dina slag. Ditt bevis på att du lever här, och just nu. Att inget är förgivet och att dina val till nya vägskäl i livet är dina om du bara vågar och vill. Du är dina hjärtslag och ditt andetag.

Se dig i spegeln igen. Älska det du ser, det är alldeles fantastiskt. Låt dina hjärtslag bubbla ut och ta plats. Säg ja när du menar ja, och säg nej när insidan säger nej. Våga sätta gränser för dig själv och mot andra. Förstå att det egentligen är en självklarhet. Rocka din närvaro här på Moder jord.

Livet är, var med det.

Läs även