Live ~ LAUGH ~ Love

Det var länge sedan jag skrev nu. Hmm, det har varit lite för mycket jobb sista månaderna. Det kommer bli mer tid till skrivande framöver.

Jag har just kommit hem från en träningsresa jag arrangerat tillsammans med en god vän och kollega. En veckas njutning i det vackra Toscana i Italien. Resan blev som vi hade tänkt…och kanske ännu lite bättre. Vilket gäng med vackra, unika och starka kvinnor jag fick spendera mina dagar med. Livhistorier, svett, tårar och skratt. Skratt, vilken underbar företeelse det är.

Jag hör fortfarande skratten som skapade dynamik i det blommande och färgstarka landskapet. Skrattens toner blev till en ljuvlig kontrast i den annars så tysta omgivningen. Det fanns plats, tid och rum att lyssna utan att något annat störde.  Lyssnar jag noga hör jag vem skrattet tillhör. Smittande skratt som gjorde det omöjligt att inte själv dra på smilbanden. Jag har inga smilgropar, men ibland känns det som att jag log så mycket att jag fick en i varje kind. Hur känner du när du möter en annan människas leende och skrattande ansikte?

Tänk vilken läkande effekt skrattet kan ha! Och hur skrattet kan föra människor samman. Hur det kan lätta upp stämningen och skapa värme i ett annars så kallt rum. Det finns studier som bl a  visar att skratt får fart på synapserna i hjärnan, vilket leder till att du bli mer lösningsorienterad. Så testa att dra på ett riktigt garv nästa gång du kör fast.

Jag tror att du som har nära till skratt och framför allt tillåter dig att skratta ofta har ett försprång i livet. Livet hamnar liksom lite mer på den ljusa sida, även i stunder som är lite mörkare. Har du minnen där du skrattat hejdlöst och som vid bara tanken får dig att le med hela ditt inre och ut i mungiporna? Har du varit med om att sitta själv på en buss eller tåg och plötsligt komma på dig själv att skratta över något roligt du mindes?  Så umgås med människor som får dig att skratta och fundera gärna på vad som får dig att skratta. Skratt är en säker väg till ett positivt tillstånd, ta den!

Stanna upp och känn på den där känslan i kroppen när du skrattat gott.  Den är värd att känna igen. Och igen. Och igen. Eller hur?

Läs även