Utan era andetag

Blundar, låter orden träffar mig som hagel mot en naken hud. Hela mitt inre förvandlas till ett inferno av känslor. Jag andas in nuet, känner mig levande och sårbar, jag kunde lika gärna stått naken i ett sommarregn. Jag vill fortsätta känna haglet och fortsätter blunda. Rädd för att öppna ögonen, kanske bryter jag kedjan. Vi har bara nuet, vi rår bara om nu och knappt det. Jag är ödmjuk inför livet och jag ber en stilla bön mitt i stormen, ateist som jag är, låt mig få omfamna livet för lång tid framöver. Säg att jag aldrig behöver välja bort de jag älskar mest i livet för något som inte finns här. Ta ifrån mig allt jag äger, min kärlek kommer ändå bestå. Ta ifrån mig allt jag äger, de fyra musketörerna kommer vara intakta. Ta ifrån mig allt jag äger och jag kommer ändå gå till världens ände för alla de jag älskar. De jag älskar med varje liten cell av mig. Jag kommer försvara dem med min kärlek, krigare som jag är. Utan dem är jag ingenting, utan all den omsorg och kärlek de givit och ger mig skulle jag inte vara den jag är. Mamma, pappa, min finaste lillasyster, mitt hjärta och mina två små själar.
Tack för att jag lever. Tack,  på riktigt.

Jag kan inte ens gå utan er luft i mina lungor.

Läs även